• Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Parolamı Unuttum
  • İletişim
  • Anasayfa
  • Bilgi Paylaşımı
  • E-İmar
    • İmar Sorgula
    • İmar Mevzuatları
    • İmar Plan Notları
  • Haberler
  • Parsel Sorgulama
  • İletişim
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Bilgi Paylaşımı
  • E-İmar
    • İmar Sorgula
    • İmar Mevzuatları
    • İmar Plan Notları
  • Haberler
  • Parsel Sorgulama
  • İletişim
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home E-İmar İmar Sorgula

Başakşehir Belediyesi İmar Durumu Sorgulama

29/04/2022
in İmar Sorgula
0
0
SHARES
1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
İmar Durumu Sorgulama İçin Tıklayınız Kent Rehberi İçin Tıklayınız E-Belediye İçin Tıklayınız

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın, “Başkan’a Sorun” adıyla yaptığı mahalle toplantıları devam ediyor.

Şahintepe, Güvercintepe, Altınşehir’den sonra 23 Nisan Cuma günü de Ziya Gökalp Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan Mevlüt Uysal, vatandaşları geçen bir yıllık süreci değerlendirdi ve vatandaşların merak ettiği bütün sorulara cevap verdi.
 
Ziya Gökalp Mahallesi’nde Hz. Ebu Talip Camii Derneği salonunda yapılan toplantıya büyük katılım oldu. Uysal, yeni kurulan bir belediye olarak geçen bir yılın büyük bir bölümünü kurumsallaşma ve Başakşehir’e diğer belediyelerden katılan mahallelerin bilgi, belge ve verilerinin alınması ve bu bilgilerin derlenmesiyle geçtiğini ifade etti.
 
Uysal şöyle devam etti:

“Biliyorsunuz Şahintepe, Güvercintepe, Altınşehir ve Ziya Gökalp Mahallelerimizin büyük sorunları var. Biz de göreve geldiğimizden bu yana yıllardır çözülememiş sorunları çözmek istiyoruz. Bunun için sizlerin desteğine ihtiyacım var. Bakın Şahintepe’de biz ifraz çalışmalarını başlattık ve tamamladık. Orada çok daha büyük sorun var. 1680 dönümlük bir parselde 6 bin 100 hissedar var. İşin içine girmeden meselenin tam olarak, özellikle gayrimenkul alanında ne olduğunu bilemiyorsunuz. Biz bir girdik baktık ki hiç de öyle göründüğü gibi değil. 6 bin 100 hissedarın elindeki hisseleri topluyorsunuz ortaya 200 dönüme yakın fazlalık yani sahte tapu var. Şimdi desek ki vatandaşa git vatandaş seni kim kandırmış, kim sana sahte tapu vermiş bul ve hakkını ara desek ki biliyorsunuz ben avukatım ve Belediye Başkanı olmadan önce de ağırlıkla olarak bu davalara bakıyordum, biliyorum ki bu dava hem sonuçlanmaz, sonuçlansa bile bu 50 yıl sürer. O zaman akıl yoluyla ama hep beraber bir çözüm bulmamız lazım. Vatandaşlarımız yardımcı olmaz, bizi desteklemez ise sorunu çözmemiz mümkün değil. Biz çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bunun şunun için anlatıyorum, Ziya Gökalp’ta de aynı sorun var. Yıllar sonra birisi çıkmış 6 kişi, 619 kişiye dava açmış. Eğer bu 619 kişi bizim yanımızda durmaz desteklemezse sorun çözülmez. Çoğunluk bizim yanımızda olsun bütün bu sorunları aşarız. Şimdilerde elinde çanta avukatlar süreci uzatmak, çözümü imkansız hale getirmek için ‘bak senin yerin şu kadar, yok şöyle oluyor yok böyle oluyor diyerek vekalet alıyor dava açıyor ve çözümü kilitlemeye çalışıyor. Sizler bizimle olduğunuz sürece yıllardır çekilen bu sıkıntıya son verir ve sizler de geleceğiniz olan çocuklarınıza sorunsuz bir miras bırakırsınız.

Bütün bu sorunlar hallolduğunda bölgenin giderek cazibe merkezi haline gelmesi, etrafında başlayan modern şehircilik faaliyetleri ile arsanız daha değerli, yaşam standartlarının daha yüksek olacak. Ben size benim söylediğim her şeye inanın demiyorum. Aranızda bu işleri bilen, anlayan uzman kişiler vardır mutlaka. Yok, Başkan bu öyle çözülmez, şöyle çözülür desin bize gelsin oturup hep birlikte bir çözüm bulalım. Bizler çözüm olacak her tür öneriye varız ve yöntemin yanındayız. Yeter ki yaşanılan bu sorunları çözelim” diye konuştu.

Vatandaşların bütün sorularına açık açık cevap veren Uysal,:”Sizlerin her sorusuna cevap vermek istiyorum ama hep benzer sorular. Yani soruların kaynağı belli. Burada yaşanan ifraz sorunu, imar sorunu. O nedenle sizlere bana söylemek istediğiniz ne varsa yazabileceğiniz formlar dağıtılıyor. Onları teker teker okuyor ve sizlere dönüş yapıyoruz. Bu toplantıları her yıl düzenli olarak yapacağız. Her yıl size gelip hesap vereceğiz ve bilgilendireceğiz. Önemli anlarda yine size gelecek ve durumu anlatacağım, sizlerin fikirlerine başvuracağız” dedi. Hamam Deresi tarafı ile ilgili ayrıca bir toplantı yapacağını söyleyen Uysal vatandaşların büyük katılımından dolayı teşekkür ederek toplantıyı tamamladı.

Bunu beğen:

Beğen Yükleniyor...

İlgili

Tags: başakşehir belediyesibaşakşehir e-imarbaşakşehir eimarbaşakşehir imarimar durumuimar durumu sorgulama
Previous Post

Bayrampaşa Belediyesi İmar Durumu Sorgulama

Next Post

Bakırköy Belediyesi İmar Durumu Sorgulama

admin

admin

Next Post

Bakırköy Belediyesi İmar Durumu Sorgulama

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sizin İçin Önerilen Konular

Körfez Belediyesi İmar Durumu Sorgulama

29/04/2022

Derince Belediyesi İmar Durumu Sorgulama

29/04/2022

Side Revizyon İmar planı yılın en iyi turizm projesi seçildi

30/04/2022

Mudanya Belediyesi İmar Durumu Sorgulama

16/04/2022

Sancaktepe’nin İmar Lejandı

29/04/2022

Çatalca, Elbasan, Subaşı, Çakıl Köyleri Plan Notu Tadilatı

29/04/2022

Kişiye Özel imar planı

30/04/2022
  • Bilgi Paylaşımı
  • Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri
  • Gizlilik politikası
  • İletişim
Bize ulaşın

© 2022 İmarbilgileri.com - Sitede bulunan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Resmi işlemlerde kullanılamaz.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Bilgi Paylaşımı
  • E-İmar
    • İmar Sorgula
    • İmar Mevzuatları
    • İmar Plan Notları
  • Haberler
  • Parsel Sorgulama
  • İletişim

© 2022 İmarbilgileri.com - Sitede bulunan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Resmi işlemlerde kullanılamaz.

%d blogcu bunu beğendi: