Yakın dönemde 1934 yılından beri ikamet edilen o yıllarda Kırkgöz-Yeniköy olarak da bilinen bu bölgenin, 1934 yılında zamanın Valisi Haşim İŞCAN tarafından buradaki iskan evlerine Kıbrıs’tan getirilen 60 kadar Türk vatandaşı ailelerin, Korkuteli Kızılcadağ mevkisinden gelen ailelerin ve çevre illerden gelen yörüklerin yerleşmesiyle “YENİKÖY” adı ile bir köyün meydana geldiği, aynı yıl içerisinde de Yeniköy Nahiyesi olarak teşkilatlandığı anlaşılmaktadır.
17 Aralık 1977 yılında “DÖŞEMEALTI” adı ile Belde olan bu yerleşim merkezinin, 5747 Sayılı Kanunla İlçe statüsüne kavuşturularak, 2008 yılının ikinci yarısından itibaren, Antalya’nın 19 İlçesinden biri olarak “Döşemealtı İlçesi” adı ile hizmet vermeye başladığı görülmektedir.
İlimiz ve yöre halkının ekonomisine yön veren Organize Sanayi Bölgesinin sınırları içerisinde olduğu, Uluslar arası Antalya Üniversitesi (Proje ve İnşaat Safhasında), Antalya Y. Ziya Öner Fen Lisesi ve Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi gibi önemli eğitim kurumlarına ev sahipliği yaptığı, Termessos, Karain Mağarası, Dağbeli Ariassos, Bademağacı Höyüğü, Kırkgöz Han ve Evdir Han gibi önemli antik yerleşim ve konaklama yerlerinin de bünyesinde barındırdığı görülen Döşemealtı İlçesinin, hızla artan inşaat alanları ve nüfusu ile İlimizde bir cazibe merkezi olmaya devam ettiği müşahade edilmektedir.
Adını aldığı “Döşemealtı Antik Yolu” nun alt kısmındaki ovada bulunan yerleşim yerleri ile birlikte o bölgeye verilen isimle anılan İlçenin İl merkezine uzaklığı yaklaşık 15 km. olup; 673,1 km² Yüzölçümü ile Antalya Merkez ilçelerinin içerisinde en büyük alana sahip bulunmakta ve 2007 Yılı Nüfusunun 37.487 kişi, 2009 yılı nüfusunun da 40.555 kişi olduğu görülmektedir.
© 2022 İmarbilgileri.com - Sitede bulunan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Resmi işlemlerde kullanılamaz.
© 2022 İmarbilgileri.com - Sitede bulunan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Resmi işlemlerde kullanılamaz.