Kıraç, Yakuplu, Avcılar ve Bahçeşehir’e bağlı mahallelerin katılımıyla kurulan; Esenyurt’un nüfusu 335 bin 316 oldu. Esenyurt’ta çok düzenli yapılaşmadan söz etmek mümkün değil. Bahçeşehir’e yakın olmakla birlikte Bahçeşehir’in Esenyurt Belediyesi’ne dahil olmaması bir olumsuzluk olarak nitelendirilen, Esenyurt’un ilçe olmasının ise uzun vadede çok fazla getiride bulunacağı belirtiliyor. Büyük yatırımcının dikkatini çekmeyi başaran bölgede Akkoza gibi çok büyük ölçekli konut ve alışveriş merkezi projeleri zaten yapılıyor. İlçe olmasının ardından küçük ölçekli ticaret hayatında canlanma beklenen Esenyurt’ta, fast food mağazaları ve bankalar gibi yeni gayrimenkul yatırımlarına ihtiyaç olacak. Belediye binalarının yapılması ve buralarda oluşacak gündelik yaşamın bölgenin emlak piyasasını canlı tutacağı vurgulanıyor. Bu sayede özellikle kiralamalarda artış yaşanması bekleniyor.
Bölgede halen metrekaresi 700 ile 1000 dolar arasında arsa bulunuyor ve yeni yatırımlar için bunlar bir fırsat yaratıyor. Konut fiyatları ise yenilerinin yapılması ile ikinci el piyasasında gerilerken, yaklaşık yüzde 20 seviyesinde fiyatlarda düşüş yaşandı.
Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş’a taşınmasıyla emlak piyasası darbe alan bölgenin ilçe olmasıyla eski canlılığına kavuşacağı düşünülüyor. Halen konut, alışveriş ve diğer ticari gayrimenkullere ihtiyaç duyulan bölgede belediyenin kurulması ile altyapı çalışmalarının daha düzenli yapılması bekleniyor. Öte yandan çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bölgede kentsel dönüşüm projeleri de gündeme gelebilir. Tüm bu gelişmeler ışığında kısa vadede ilçe olmanın olumlu etkilerini hissetmese de Esenyurt orta ve uzun vadede gayrimenkul yatırımcıları için çok cazip görünüyor ve yeni yatırımların da bölgede devam edeceği tahmin ediliyor.
© 2022 İmarbilgileri.com - Sitede bulunan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Resmi işlemlerde kullanılamaz.
© 2022 İmarbilgileri.com - Sitede bulunan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Resmi işlemlerde kullanılamaz.