Öztürk, Konya firmalarının büyük bölümünün otomotivde dünya devlerine parça verdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
“Bu firmaların yüzde 30’u uluslararası pazarlarda kabul gören ve ihracat için sahip olunması zorunlu olan kalite belgelerine sahiptir. Üretim kalitesinin ve belgeli üretici sayısının artması Konya otomotiv sanayi için çok önemlidir ve teşvik edilmelidir. Konya’da otomotiv sanayi, ekonomiye yılda 3,6 milyar dolar katma değer, en az 3 milyar dolar ihracat geliri sağlayabilecek ve 450 milyon dolar yatırım yapabilecek potansiyele de sahiptir.”
Konya’nın otomotiv yan sanayi sektöründeki bu ilerleyişinin teşviklerle desteklenmesi gerektiğini belirten Öztürk, Konya’nın limana olan uzaklığı dikkate alındığında ağır nakliye araçlarının üretimi, iş makinelerinin üretimi, kamyon üretimi, otobüs üretimi, hızlı tren, tramvay ve metro vagonlarının üretimi konusunda desteklenmesi gerektiğini kaydetti.
Öztürk, artan iş gücü maliyetlerinin Türkiye’nin genelini olduğu gibi Konya yan sanayini de olumsuz etkilediğini, emek yoğun üretim sisteminden, seri üretim sistemlerine geçiş için alt yapının hazırlanması ve teşvik edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
© 2022 İmarbilgileri.com - Sitede bulunan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Resmi işlemlerde kullanılamaz.
© 2022 İmarbilgileri.com - Sitede bulunan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Resmi işlemlerde kullanılamaz.