Manisa’nın tüm belediyelerinin imar durumunu tek sayfada sorgulayabilirsiniz. Aşağıdaki belediye listesinin tümüne ilgili sayfadan ulaşabilirsiniz.
Cumhuriyetin ilk yıllarından 1960’lı yıllara kadar Manisa’da tarıma dayalı sanayi ağırlıklıydı. Gıda, dokuma ve dericilik, tarıma dayalı çırçır ve zeytinyağı fabrikalarının yanı sıra Turgutlu ve Salihli ilçelerinde tuğla ve kiremit fabrikaları bulunmaktaydı. 1955 yılında Odamızın öncülüğünde Sümerbank’ın katılımı ile kurulan Pamuklu Dokuma Mensucat A.Ş. ile birlikte sanayileşme de ön plana çıkmıştır.
1963 yılında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmaları 1970’li yılların başında Organize Sanayi Bölgesi’nin açılmasıyla ve tarım kesiminde elde edilen birikimin sanayi alanına yönelmesi ile birlikte Manisa, il dışı sermaye için cazibe merkezi haline gelmiştir.
2005 yılında 200 Avrupa şehri arasından “Doğrudan Yabancı Yatırım İçin En Uygun Şehir” seçilen Manisa, 2006’da da İngiliz Financial Times’ın bir yayını olan Foreign Direct Investment Magazine Dergisi’nin düzenlediği “Geleceğin Avrupa Şehirleri ve Bölgeleri” yarışmasında “En İyi Potansiyele Sahip Şehir” kategorisinde de 1. olmuştur.
Günümüzde Organize Sanayi Bölgesi 5 kısımdan oluşmaktadır. Bünyesinde 224 tane fabrika vardır. Burada yaklaşık 51.000 bin kişi istihdam edilmektedir. Dünyada tek noktada en fazla beyaz eşya ve televizyon üretilen yer Manisa’dır.
Türkiye;
➢ Buzdolabı ihracatında dünyada 8. , Avrupa’da 3. ;
➢ Çamaşır makinesi ihracatında dünyada 5. , Avrupa’da 2. ;
➢ Bulaşık makinesi ihracatında dünyada 12.ve Avrupa’da 9. sırada yer almaktadır.
© 2022 İmarbilgileri.com - Sitede bulunan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Resmi işlemlerde kullanılamaz.
© 2022 İmarbilgileri.com - Sitede bulunan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Resmi işlemlerde kullanılamaz.