İlçe toplam 36.916 nüfusa sahiptir. Nüfusun 31.535’i ilçe merkezinde, 5.381’i köylerde yaşamaktadır.
Sapanca ilçesindeki doğal sit alanları; Sapanca-Vakıf Otel Yolu Doğal Sit Alanı, Sapanca – Kırkpınar Civarı Doğal Sit Alanı, Sapanca – Kurtköy Belediyesi Mesiresi Doğal Sit Alanı , Sapanca – Akçay – Fevziye Köyü Arası Doğal Sit Alanıdır.
İlçede mevcut İstanbul-Ankara demiryolu hattı bulunmaktadır. Bölgenin ülke içindeki potansiyelini arttıracak Batı Karadeniz destinasyonu ve İpek Yolu destinasyonu projeleri, Sapanca’nın Ankara, İstanbul, Eskişehir ile bağlantılarını kuracak hızlı tren projesi ve Sapanca – Arifiye arasında planlanan hızlı tren durağı, Sapanca – Kırantepe arası teleferik projesi bölgenin erişilebilirliğini arttıracaktır.
Tarımda sertifikalı üretim ve organik tarım ürünleri yetiştiriciliği ile bölgedeki en önemli ekonomik katma değer, tarımsal üretim ile sağlanmaktadır. Süs bitkisi yetiştiriciliğinde ülkede ilk sıradadır ve süs bitkisi fuar alanları, süs bitkisi kooperatifi bulunmaktadır. Sapanca Gölünde balıkçılık yapılmaktadır.
Sapanca Gölü (39 km. Kıyı uzunluğundaki 16 km.si Sapanca ilçesindedir) ve havzası, Çark ve Derbent gibi büyük derelerle birlikte Keçi, Kurtköy, Mahmudiye, Yanık, Karaçay, Balıkhane, Çiftepınar, Tuzla, Kanlıtarla, Eşme, Kuru, Maden, Çatalölü, Altınkuruş, Harmanlar, Aygır, Cehennem, Arifiye dereleri de gölü beslemektedir.
© 2022 İmarbilgileri.com - Sitede bulunan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Resmi işlemlerde kullanılamaz.
© 2022 İmarbilgileri.com - Sitede bulunan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Resmi işlemlerde kullanılamaz.