• Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Parolamı Unuttum
  • İletişim
  • Anasayfa
  • Bilgi Paylaşımı
  • E-İmar
    • İmar Sorgula
    • İmar Mevzuatları
    • İmar Plan Notları
  • Haberler
  • Parsel Sorgulama
  • İletişim
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Bilgi Paylaşımı
  • E-İmar
    • İmar Sorgula
    • İmar Mevzuatları
    • İmar Plan Notları
  • Haberler
  • Parsel Sorgulama
  • İletişim
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Haberler

Gölbaşı Yağlıpınar Köyü Sakinleri, İmar Davası Açtı

30/04/2022
in Haberler
0
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Gölbaşı Yağlıpınar köyü sakinleri ile Gölbaşı Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yüksel Özbek mahkemelik oldu. Köylüler, Özbek’in ‘sözleşme imzalama’ koşulu ile parsellerin yerini değiştirerek haksız kazanç sağladığı ve mülkiyete zarar verdiği iddiasıyla imar planının iptali için yürütmeyi durdurma davası açtı.

Gölbaşı Yağlıpınar köyü sakinleri, Gölbaşı Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yüksel Özbek’in, bölgede yapılan imar planında haksız kazanç sağladığını ileri sürdü. Köylüler, Özbek’in ‘sözleşme imzalama’ koşulu ile parsellerin yerini değiştirerek haksız kazanç sağladığı ve mülkiyete zarar verdiği iddiasıyla imar planının iptali için yürütmeyi durdurma davası açtı.

Ankara’nın su ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan Kızılırmak Kesikköprü-İvedik Ana İshale Hattı’nın geçtiği bölgelere, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim proje alanı kapsamında, imar planı yapılması için ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale yapıldığı hatırlatılan dava dosyasında şu suçlamalara yer verildi:  

İMZALAYAN SORUN YAŞAMAZ

“Gölbaşı Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi olan Yüksel Özbek isimli şahıs, köy merasına hem kendisi, hem de yakınları için imarsız bina yapmıştır. İmar uygulamasının yapıldığı tarihlerde köy sakinlerine, ‘elindeki sözleşmeyi imzalayan mahalle sakinlerine ait parsellerin hiçbir sorunu olmayan ve değerli imar parsellerine dönüştüreleceği, buna karşılık sözleşmeyi imzalamayanların parsellerinin de sorunlu ve değeri olmayan imar parsellerine dönüştürüleceği, sözleşmeyi imzalamayanların sonuçlara katlanacağı’ yönünde beyanlarda bulunmuştur.

HAZİNE ARAZİSİNE DÖNÜŞTÜ

İmar uygulama planında yapılan incelemeler sonucunda köy merasında Yüksel Özbek ve yakınlarına ait evlerin bulunduğu arazilerin vasfının değiştirilip hazine arazisine dönüştürüldüğü, satın alınmasının önünün açıldığı tespit edilmiştir. Ayrıca düzenleme öncesinde köy arazisinde hazine arazisinin bulunmadığı fakat işlemlerin ardından köye ve köylülere ait parsellere el atıldığı, bazı köylülerin arazisinin hazine arazisine dönüştürülüp mülkiyet hakkının ihlal edildiği açıkça ortadadır.”

VİLLAYA YENİ YOL

Yağlıpınar Köyü sakinleri, Gölbaşı merkezine daha yakın yerlerde imarsız birçok alan bulunmasına rağmen sadece Yağlıpınar Köyü merkezinin imar planı kapsamına alındığını belirterek şöyle konuştu:  “İmar planında bazı köylülerin kadastral parsellerinin daha küçük imar parsellerine dönüştürülmesi gerekirken birleştirilmiş. Sözleşme imzalamayanlara zarar vermek için Belediye Bağımsız Meclis Üyesi’nin mera üzerinde bulunan villasına yol açabilmek için de bazı köylülerin evinin üzerinden yol geçirilmiş ve köylülerin kadastral parsellerinin büyüklüğünü de eksik yazmışlar.”

KARALAMAK İSTİYORLAR

Gölbaşı Belediyesi Bağımsız Meclisi Üyesi Yüksel Özbek ise hakkında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi:  “Savcılığa giderek hakkımdaki suçlamaları gördüm, kesinlikle beni karalamak için ortaya atılmış iddialardır, kimseye zorla sözleşme imzalattırılmadı. Büyükşehir Belediyesi, Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün denetiminde ve izninde yapılan bu imar planlarının kanuna aykırı olması da pek inandırıcı değildir. Köydeki birkaç kişi yapılan imar planının çıkarlarına aykırı buldukları için böyle bir yol seçmişlerdir. Bu köyde 110 yıldır hiçbir dava ve kavga olmamıştır, bende hayret ettim.”

Bunu beğen:

Beğen Yükleniyor...

İlgili

Previous Post

İmar Planı Değişiklikleri Kamu Yararına Uygun Değil.

Next Post

İmar İçin Beklemek Zaman Kaybı

admin

admin

Next Post

İmar İçin Beklemek Zaman Kaybı

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sizin İçin Önerilen Konular

amasya belediyesi logo

Amasya Belediyesi İmar Durumu Sorgulama

24/04/2022

Sakarya İmar Kanunu

26/04/2022

Akaydın: Antalya’nın En Büyük Sorunu İmar

30/04/2022
cankiri belediyesi logo

Çankırı Belediyesi İmar Durumu Sorgulama

23/04/2022

Yeşilköy Havuzlu Kavşak Kesintisiz Akacak

30/04/2022

Karabağlar Belediyesi İmar Durumu Sorgulama

18/04/2022

Beykoz’da Deniz Zamanı Şimdi Başlıyor

30/04/2022
  • Bilgi Paylaşımı
  • Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri
  • Gizlilik politikası
  • İletişim
Bize ulaşın

© 2022 İmarbilgileri.com - Sitede bulunan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Resmi işlemlerde kullanılamaz.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Bilgi Paylaşımı
  • E-İmar
    • İmar Sorgula
    • İmar Mevzuatları
    • İmar Plan Notları
  • Haberler
  • Parsel Sorgulama
  • İletişim

© 2022 İmarbilgileri.com - Sitede bulunan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Resmi işlemlerde kullanılamaz.

%d blogcu bunu beğendi: