Çorum Belediyesi’nin Yukarı Sanayi’de uygulayacağı imar planının yargıya taşınacağını duydum.
Hatırlarsak, Belediye Meclisi Bakırcılar Çarşısı olarak bilinen Yukarı Sanayi’de bir süre önce imar düzenlemesi yaptı. Plan askıya çıkarıldı, itiraz süresi sona erdi.
Söz konusu imar değişikliği ile 54 bin metrekarelik alanda 18. madde uygulanarak yola cephe kısımlarda 6’şar katlı bitişik nizam ticaret merkezi ve konut alanı, iç kısımlarda da sosyal donatı alanlarını da kapsayan 6’şar katlı konut alanları işaretlendi.
Öğrendiğime göre, yeni imar uygulama planından memnun olanlar olduğu kadar itiraz edenler de var. Geçtiğimiz günlerde bölgede mülkleri bulunup, zaten imar olan alanda 18. madde uygulamasından mağdur olduklarını düşünen mülk sahipleri bir araya gelerek mevzuyu enine boyuna tartışmış. Plan yargıya gidiyormuş.
İskilip’te bu da olmalı
Tarihi çarşıları, doğal güzellikleri, misafirperver insanları ve yöresel lezzetleri ile yerli ve yabancı konukların her daim ilgisini çeken İskilip’te yıkıldığı için bir sinema salonu yok.
İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, ilçenin en eski mekânlarından olan sinema salonunu yıkıp yerine otopark çalışması başlattı. İlçe trafiğini rahatlatmak amacı güden otopark çalışmasına itiraz eden yok ama, çok uzun yıllar önce okul müsamerelerinin yapıldığı, tiyatro oyunlarının sahnelendiği, sempozyum ve konferansların düzenlendiği, İskilip’te yaşayan herkesin bir anısının olduğu İskilip Parkı civarında bulunan sinema salonunun yıkılması memleketle bağını koparmayan bazı İskilipliler’i üzmüş.
Geçtiğimiz günlerde bir İskilipli ile sohbet ederken mevzu açıldı. İlçelerde sanatsal ve kültürel etkinliklerin düzenleneceği mekânlardan bahsedildi. Anlatılanlara göre, Çorum’un ilçeleri arasında en iyi salon Osmancık’ta bulunuyor. İskilip’te ise etkinlikler öğretmenevinde yapılıyormuş.
Son yıllarda yaygın basında bile ses getiren bir çok kültür-sanat olayına ev sahipliği yapan, hatta Çatalkara Kültür Sanatevi’ne sahip olan İskilip’e şanına yakışır bir gösteri salonu için daha fazla geç kalınmasa keşke.